Класифікація та вибір плит перекриття

Плити пeрeкриття http://ukfreewell.com.ua/ua/gbi/plity-perekrytija.html сьoгoдні oдин із нaйбільш пoширeниx вaріaнтів мoнтaжу близ звeдeнні привaтниx будинків. Пустoтні всeрeдині, тaкі плити нeсуть мінімaльнe нaвaнтaжeння нa стіни тa фундaмeнт, дoбрe тримaють тeплo тa пoгaнo прoпускaють хруст, щo пoкрaщує xaрaктeристики будівлі тa збільшує кoмфoрт для мeшкaнців.

І xoчa xaчкaр пeрeкриття нe мoжe тримaти тaкe сaмe нaвaнтaжeння, як мoнoліт, aлe цe пoвністю кoмпeнсується вищeвкaзaними пeрeвaгaми, a тaкoж дoступністю ціни, лeгкістю мoнтaжу тa висoкoю міцністю.

Класифікація плит перекриття

10889292
Можна виділити 3 типи плит перекриття вдогон за внутрішньою будовою:

  • пустотні;
  • ребристі або коритні (від текст «корито»);
  • нарізні ЗБ (залізобетонні).

Також плити перекриття класифікують следом за товщиною, розміщенням пустот та типом опори держи несучу конструкцію. Найбільш поширений элемент – плита з круглими пустотами (скорочено ПК). До самого абревіатури додають цифри – після букв (довжина в дециметрах – изо-за фактом, плита завжди коротша на 2 мм) аль до самого них (ширина – можлива похибка впредь до 10 мм). Несучу здатність виробу позначають цифрою в кінці абревіатури. 

Найчастіше використовують плити, що мають круглі чи овальні пустоти. Це оптимальний варіант у випадку з приватними будинками.

Особливості плит перекриття

Пользу кого виробництва виробу використовують бетон, що містить значну кількість цементу. Завдяки цьому, а також металевій конструкції всередині, столб має високу міцність, не прогинається та не деформується під часочек монтажу та експлуатації.

Для укладання ЗБВ (залізобетонного виробу) використовують автокран, оскільки ручне підняття та розвантаження неможливі, враховуючи вагу виробу. Будівельники впереди тим, як укласти плити перекриття, повинні пересвідчитись в однаковому рівні стін числом части периметру будівлі. Якщо це не було зроблено, власник житла в случае если вимушений вирішувати безліч проблем, пов’язаних із внутрішньою обробкою стін, стелі та підлоги.

Зберігання та транспортування пустотних плит перекриття

Важливо невыгодный порушувати стандарти зі зберігання та перевезення виробів. Плинт, яка має тріщину чи відколотий уламок, стає непридатною воплощение в жизнь) експлуатації і призводить до надмірних фінансових витрат однієї зі сторін.

Плити від Укфрівел – завжди висока якість та приємні ціни!

Пользу кого транспортування плит використовують вантажні (авто)машина, намагаючись сумістити укладання виробу одразу після доставки держи місце будівництва. У такому разі є можливість «забирати» плиту потом допомогою крана одразу з вантажного автомобіля, мінімізуючи ризик пошкодити чи зламати виріб у процесі розвантаження.

Якщо є неволя скласти кілька плит на землю чи іншу поверхню, слід скористатися наступними рекомендаціями:

  • ровно по краях виробу між верхньою та нижньою плитами вкладають дерев’яні брусочки;
  • максимальна увага приділяється плиті, яка знаходиться в самому низу штабеля. Недалеко тривалому зберіганні нижня частина повинна бути високою;
  • кількість плит у штабелі – перед 10 штук або не більше 2,5 м;
  • середина плити ни бум-бум повинна торкатися землі чи іншого покриття через високий ризик тріщини.

Якщо ж ви впредь до настоящего времени-таки прийняли рішення щодо монтажу плити, яка має тріщину, слід максимально зменшити навантаження на проблемне місце. При великій тріщині таку плиту малообразованный слід використовувати, або ж можна її обрізати по довжині.

Плити перекриття від Ukfreewell – це міцні, вогнестійкі та доступні с-за ціною ЗБВ. Працюйте з кращими постачальниками!