В Покровську залишається 26 тисяч людей і понад 1000 дітей

У Пoкрoвську (Дoнeцькa oбл.) зaлишaється щe близькo 26 тис. oсіб, зoкрeмa 1076 дітeй, пoвідoмив гoлoвa oблaснoї військoвoї aдміністрaції (OВA) Вадя Філашкін.

"За один прием у місті залишається 26 тис. людей і 1076 дітей. Хочу нагадати, що місяць тому було вдвічі більше, понад 40 тис. осіб. Тобто вслед місяць виїхало понад 20 тис. осіб", — сказав він в ефірі телемарафону "Єдині новини" в середу.

Філашкін зазначив, що наразі в місті закрито понад 90% установ, які обслуговують населення. Однак він наголосив, що продовжують працювати сімейні лікарі, невеликі магазини й аптеки, а також банкомати.

Із Мирнограда (Донецька обл.), из-за його словами, вже вивезли майже всіх дітей. У місті їх залишилося никак не більше ніж 50 осіб.

Філашкін також зазначив, що в Торецьку (Донецька обл.) залишилося ще 1700 осіб. Він наголосив, що в місто дуже технично завозити гуманітарну допомогу, оскільки противник обстрілює всі під'їзні шляхи.

Из-за словами голови ОВА, Сили оборони продовжують робити по сей день можливе, щоб стримувати ворога.

"У районі Покровська наші Сили оборони окупанта стримали… Диверсійно-розвідувальні групи заходять у місто Торецьк, однак наші Сили оборони їх знищують і вибивають из-за межі міста", — сказав він.