Журналіст Бутусов отримав відстрочку від армії на рік і в той же день закликав усіх вступати до ЗСУ – ЗМІ

Журнaліст Юрій Бутусoв, aби уникнути відпoвідaльнoсті зa уxилeння від служби в aрмії, з'явився дo ТЦК нaступнoгo ж дня після уxвaлeння зaкoну прo мoбілізaцію, щoб oфoрмити відстрoчку. A oтримaвши її, він у тoй жe дeнь чeрeз свої соцмережі закликав усіх ставати поперед лав 13 бригади НГУ «Хартія» і публічно обурювався низькими показниками мобілізації.

Относительно це пише «Принцип і бізнес» із посиланням бери джерело у Дарницькому районному в Києві ТЦК та СП, куди звернувся журналіст. 

Своє клопотання ради відстрочку він подав вже 12 квітня, а по своему произволу закон був проголосований напередодні. 

«Из-за два роки повномасштабної війни жодного разу отнюдь не приходив до ТЦК і малограмотный оновлював дані. Тобто уперше з’явився тільки після ухвалення закону, що посилив відповідальність вслед порушення правил військового обліку, чим виявив своє боягузтво. Рядом цьому лицемірно фотографувався у касці та бронежилеті», — відзначає видання. 

Следовать даними джерел, Бутусов отримав відстрочку одразу у денек звернення, як чоловік для утриманні якого перебуває троє і більше неповнолітніх дітей. І діє вона задолго. Ant. с 11 квітня 2025 року включно. 

Быть цьому раніше, из-за даними ЗМІ, Бутусов ухилявся від мобілізації, посилаючись получай поганий зір путем побиття його «Беркутом» у грудні 2013 року. 

«Коль постало питання ради те, аби доєднатися до самого Сил оборони, Бутусов безлюдный (=малолюдный) піддався на власні ж заклики та пости ради легкість і навіть «веселість» військової служби», — відзначає видання. 

Нагадаємо, раніше журналіст схвально оцінював Мінські домовленості, які зрештою призвели после повномасштабного нападу рф в Україну. 

Також, ради даними ЗМІ, від армії ухиляються чимало інших антикорупціонерів: очільник ЦПК Віталій Шабунін отримав довідку относительно непридатність до військової служби сквозь родимки, голова фундації «DEJURE» Михайло Жернаков розшукувався сверх неявку за повісткою, а журналіст Юрій Ніколов  прикривається хворою мамою.