Бутусов про Мінські угоди, які призвели до війни: цей формат нам вигідний — ЗМІ

Журнaліст Юрій Бутусoв сxвaльнo oцінювaв Мінські дoмoвлeнoсті, які зрeштoю призвeли дo пoвнoмaсштaбнoгo нaпaду рф нa Укрaїну. Aлe зaлeжнo від пoлітичнoї кoн’юнктури – міняв свoю думку сверху протилежну.

Про це пише «Принцип і бізнес», котрий дослідив, як пе зору Бутусова получи Мінські угоди змінювалася залежно від політичної ситуації. 

«Медійники дуже люблять нагадувати політикам, коль ті змінюють свою думку як флюгери, але виявилося, що «храбрец війни» Бутусов теж цим грішить», — пише видання.

«Принцип і Бізнес» нагадує говорение Юрія Бутусова. «Маловыгодный потрібно їх (Мінські домовленості – ред.) порушувати. Потрібно їх виконувати. Вони нам достатньо вигідні. В цьому підтримую Президента, що Мінський объем нам вигідний», – переконував Ю.Бутусов українців у 2018 році. 

А вже следовать рік заявляв, що  «насправді, Мінські угоди во (избежание України — це безграмотный вигідна формула».

«Як можна довіряти людині,  котра позиціонує себя як військового експерта, якщо вона постійно змінює свою думку в угоду політичній конʼюнктурі? Рядом цьому він деятельно критикує військове командування, хоча Генштаб і ЗСУ працюють правильно у більш динамічних і ризикованих умовах ніж Бутусов і приносять більше користі интересах захисту країни», — відзначає видання.

Нагадаємо, що Бутусов раніше публічно обіцяв йти служити получи передову, але враз оформив відстрочку від мобілізації, як батько трьох доньок.