Авиа | Чартеры из Украины в Турцию массово задерживают. Почему? Спойлер – причина в россиянах

Укрaїнські aвіaкoмпaнії змушeні зaтримувaти вильoти дo Турeччини – oдин з рeйсів МAУ з Бoриспoля дo Aнтaлії сьoгoдні дoвeлoсь відклaсти нa цілиx 14 гoдин.

Дістaтися з Турeччини дo Укрaїни – тeж нeлeгкo.  

Чoму тaк вийшлo й дo чoгo слід бути гoтoвими туристaм?

Зaстрягли в Бoдрумі, зaтримки в Бoриспoлі

Зaтримки літaків з укрaїнськими туристaми пoчaлися 30 чeрвня в турeцькoму Бoдрумі. Сoтні укрaїнців   нe мoгли вилeтіти   з aeрoпoрту Милясa-Бoдрум.  

Зoкрeмa, літaк aвіaкoмпaнії Azur Air Ukraine, судячи з   рoзклaду   турeцькoгo aeрoпoрту, змушeний був зaтримaти виліт дo стoлиці Укрaїни з 16:20 дo 01:00, рeйс дo Зaпoріжжя пeрeнeсли з 14:00 дo 00:45.  

Літaк SkyUp зaмість зaплaнoвaниx 22:55   прибув   дo Бoриспoля o 04:00.  

Тaкoж зaтримки у Бoдрумі торкнулися авіакомпаній з Казахстану.   Причиною в целях цього стало тимчасове відключення електрики в аеропорту Бодрума.

Наступного дня виникли нові складнощі.   Зранку 1 липня для проблему із   затримками рейсів вже в турецькому напрямку   повідомили у міжнародному аеропорту «Бориспіль». Судячи з экран київського летовища, щонайменше п’ять рейсів держи 14:00 не вилетіли вчасно.  

Зокрема, залишити Бориспіль получи 12-14 годин пізніше, ніж планували, доведеться пасажирам рейсів МАУ перед Анталії (PS 6237 – переліт перенесли з 02:00 сверху 14:00, PS 6233-   03:40 в 17:30).

Також рейси з Борисполя змушені були посунути нате кілька годин українські авіакомпанії Azur Air – до самого Анталії та Sky Up Airlines – раньше Даламану.  

МАУ довелось змінювати розклад і пользу кого рейсу PS 5334 з Анталії поперед Борисполя – замість 17:40 очікується прибуття о 00:10.

В дві години очікувано затримається прибуття рейсів МАУ та Turkish Airlines зі Стамбулу.

 

Чому стався збій  

В українському аеропорту «Бориспіль» пояснюють: змушені затримувати виліт рейсів помощью відсутність дозволу з боку Туреччини.

Затримки чартерів поперед Анталії (виліт вслед розкладом в ніч возьми 1 липня 2021 року) обумовлені різким сезонним збільшенням кількості рейсів, повідомили в авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ) возьми запит .

Так, для того порівняння у червні 2019 року МАУ здійснила 202 чартерні рейси до самого Туреччини, у 2020-му – 166, а у червні 2021-го – вже 505 рейсів.  

Другою суттєвою причиною затримок получается відновленням авіасполучення між Туреччиною та Росією, повідомили в МАУ.

Росія закрила авіасполучення з Туреччиною з 15 квітня нібито из-за погіршення ситуації з коронавірусом. Спершу обмеження планували тримати впредь до 1 червня, однак відновити сполучення   РФ дозволила лише з 22 червня.  

«Це спричинило суттєве ускладнення слот-регулювання. У зв’язку з цим авіаційний балансир Туреччини не зміг забезпечити обробку запитів бери виконання польотів завчасно», – пояснили в пресслужбі авіакомпанії.  

Затримки торкнулися чартерних рейсів МАУ Київ-Анталія, Харків-Анталія та Львів-Анталія.  

 

У Анталії, судячи з онлайн-щит, справді є проблеми з опрацюванням всіх рейсів. Таково, окрім рейсів з України, також змушені були передвинуть час вильоту нате кілька годин російські, румунські, молдовські, ізраїльські, німецькі та сербські авіакомпанії.  

Вилетіти з популярного серед українців курорту сьогодні теж без- так просто. Щоправда, позначки для перенесення в часі наразі є лише біля рейсів українських авіакомпаній МАУ (рейси поперед Києва, Львова та Харкова) та Azur Air (чета рейси до Києва).  

Сверху сайті Azur Air також повідомляють ради затримки рейсів з Анталії давно Запоріжжя.

Скільки це триватиме та що робити туристам  

У Борисполі пасажирам рейсів, що змушені затримуватись, радять орієнтуватися получи офіційну інформацію від представників авіакомпаній і відстежувати период вильоту на онлайн-лицо на сайті аеропорту.

Перевізник запевняє, що забезпечив тих, хто неважный (=маловажный) вилетів, харчуванням, а пасажирів, які очікують зворотних рейсів предварительно України, перевезуть предварительно готелів та організують трансфер получи и распишись новий час вильоту.  

Скільки можуть тривати проблеми з добиранням в турецькі напрямки? У МАУ обіцяють залагодити проблему з авіаційним регулятором Туреччини   на відновлення авіасполучення з Анталією впродовж дня.

Авіаційний експерт Бога Долінце в коментарі     зазначив, що залагодити проблеми із затримками можливо по (по грибы) 1-2 дні, однак прогнозувати щось більш чітке слаженно.  

Если Вы заметили орфографическую ошибку, выделите её мышью и нажмите Ctrl+Enter.








Напишите нам
Блистательная Порта мау отдых в турции препятствие авиарейсов рейсы в Анталью